رئیس سازمان تبلیغات اسلامي در ديدار با هنرمندان يزد:
روایتهای هنرمندانه اثرگذار از خباثت دشمن شرط دوام انسجام ملی است
پژوهشکده باقرالعلوم (ع) | نشست «آنِ ما شدن» برگزار شد؛
در ادامه سلسله نشستهای «ایران آینده»، نشست مجازی «آنِ ما شدن؛ چگونگی پیوند سرزمین، ملت و دین در همبستگی ملی ایرانیان در کوران حوادث» به همت کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (ع) برگزار شد. این نشست با حضور جمعی از اساتید برجسته حوزه و دانشگاه، به بررسی فلسفی، اجتماعی و تمدنی مفهوم انسجام ملی در شرایط بحرانهای منطقهای و جهانی پرداخت.
به گزارش روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، نشست «آنِ ما شدن» در قالب سلسله نشستهای راهبردی «ایران آینده»، از اول تیرماه ۱۴۰۴ به صورت مجازی برگزار شد. هدف این نشست، بررسی عمیق مؤلفههای فرهنگی، اعتقادی و تمدنی همبستگی ملی در ایران، با حضور اندیشمندان حوزههای علوم انسانی، اسلامی و رسانهای بود.
در بخش نخست این رویداد، حجتالاسلام محمدرضا فلاح شیروانی، مؤسس مؤسسه فرهنگ و تمدن توحیدی، با اشاره به جایگاه «هویت توحیدی» در مواجهه با چالشها، تأکید کرد: «انسان موحد در برابر مصائب منفعل نیست، بلکه با اتکا به ایمان و آموزههای دینی، ظرفیتهای تازهای برای انسجام و پیشرفت اجتماعی پدید میآورد.»
وی با اشاره به اینکه انسجام کنونی جامعه ایران بر پایه منافع مادی نیست، افزود: «این انسجام ریشه در باطن الهی ملت دارد و از دل سنت دینی و انقلابی برخاسته است.»
در یکی از جلسات دیگر نشستها، محمدرضا قائمینیک، عضو هیئت علمی دانشگاه رضوی، ضمن تأکید بر ماهیت تاریخی وحدت ملی در ایران، گفت: «وحدت ایرانیان پدیدهای مقطعی نیست؛ بلکه انسجام پنهانی است که در بزنگاههای تاریخی مانند جنگ، از لایههای زیرین جامعه سر برمیآورد.»
قائمینیک همچنین پیشنهاد کرد که نخبگان ایرانی در برابر پروژههایی نظیر «جهان بدون ایران»، پروژه «غرب آسیا بدون اسرائیل» را طراحی کنند و با رویکرد آیندهپژوهانه، برای دوران پسااشغال اندیشهورزی تمدنی داشته باشند.
در این نشست، کارشناسان حاضر، بر لزوم طراحی روایتی آیندهساز، مبتنی بر مفاهیمی چون شهادتطلبی، ولایتپذیری، موعودگرایی و عقلانیت معنوی تأکید کردند و رسانهها را به مهندسی معکوس عملیات روانی دشمن، تولید محتوای مؤثر و حفظ روایت اصیل از همبستگی تمدنی ایرانیان فراخواندند.
2025-07-01
T
T