مبشران | دوره تخصصی «دوره الهیات نبرد» افتتاح شد

روایتی نو از جهاد، صلح و سیاست خارجی اسلامی

مبشران | دوره تخصصی «دوره الهیات نبرد» افتتاح شد

روایتی نو از جهاد، صلح و سیاست خارجی اسلامی

اولین دوره تخصصی مبانی جنگ و صلح در اسلام با عنوان «الهیات نبرد» به همت مرکز تعالی و با همکاری اجرایی و رسانه‌ای مجموعه مبشران برگزار شد؛ دوره‌ای بی‌سابقه و تخصصی که تلاش دارد چشم‌اندازی الهی و تمدنی به مسئله جنگ و صلح ارائه دهد.

روایتی نو از جهاد، صلح و سیاست خارجی اسلامی

به گزارش روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، در دورانی که مفاهیم جنگ، صلح، مقاومت و تسلیم در پیچ‌وخم تفسیرهای سیاسی و رسانه‌ای تحریف می‌شوند، پرداختن به بنیان‌های اعتقادی و مبانی قرآنی این مفاهیم بیش از هر زمان دیگری ضروری است. به‌ ویژه در روزهایی که جنگ ترکیبی دشمن، هم‌زمان جان، ایمان و افکار مردم را هدف گرفته، نیاز به بازخوانی نگاه اسلام به نبرد و آشتی، به یک ضرورت راهبردی بدل شده است.
از همین رو، اولین دوره تخصصی مبانی جنگ و صلح در اسلام با عنوان «الهیات نبرد» به همت مرکز تعالی و با همکاری اجرایی و رسانه‌ای مجموعه مبشران برگزار شد؛ دوره‌ای بی‌سابقه و تخصصی که تلاش دارد چشم‌اندازی الهی و تمدنی به مسئله جنگ و صلح ارائه دهد.
آیین افتتاحیه با حضور رئیس سازمان تبلیغات اسلامی

افتتاحیه دوره تخصصی «الهیات نبرد» با محوریت مبانی جنگ و صلح در اسلام، در تاریخ ۱۸ تیر ۱۴۰۴ در مجموعه زیست‌بوم اندیشه‌ورزی رستا برگزار شد.
در این مراسم، حجت‌الاسلام محمد قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، به همراه جمعی از اساتید برجسته حوزه و دانشگاه حضور یافتند و بر اهمیت این‌گونه بازخوانی‌های مفهومی در تبیین راهبردی اسلام تأکید کردند. 

 


از جهاد تا مردم‌سالاری دفاعی؛ نگاهی به محتوای دوره

محتوای این دوره، با نگاهی عمیق و تخصصی به ابعاد مختلف جنگ و صلح در اسلام طراحی شده است؛ از تحلیل‌های تاریخی گرفته تا بازخوانی مفاهیم قرآنی و الهیاتی، همه در خدمت ساخت یک منظومه فکری برای فهم درست از نبرد در گفتمان دینی است.
یکی از مباحث مهم این دوره، واکاوی پدیده «صلح تحمیلی» و بررسی پیامدهای کوتاه‌مدت و بلندمدت آن در تجربه تاریخی امت اسلامی است. مسئله‌ای که امروز نیز به‌شکلی تکرارشونده در ادبیات سیاسی دشمنان مشاهده می‌شود. در کنار آن، مفهوم «مردم‌سالاری دفاعی» و الگوی مشارکت مردم در حفظ امنیت و تمامیت جامعه اسلامی نیز به‌عنوان یک نظریه بومی و پیش‌برنده بررسی می‌شود.
در ادامه، تبارشناسی جنگ تمدن‌ها با رویکردی تاریخی و تحلیلی، زمینه‌ای فراهم می‌کند تا فراگیران بفهمند جنگ‌های امروز، ریشه در اختلاف‌های زودگذر ندارند بلکه در تقابل بنیادین تمدن‌ها ریشه دارند. همچنین، نقش «ربیون» یا همان رهبران الهی در امت‌سازی و هدایت جوامع در بستر جهاد نیز یکی از نقاط تمرکز این دوره است.
در بخش‌های دیگر، سنن الهی در پیروزی یا شکست امت‌ها، و شرایط جلب نصرت الهی مورد تبیین قرار می‌گیرد؛ همان‌گونه که روح و معنای حقیقی جهاد و مقاومت، از کلیشه‌های نظامی‌نگرانه فراتر رفته و در بستری الهی، معنوی و تمدنی بازشناسی می‌شود. نهایتاً نیز به الگویی راهبردی در سیاست خارجی اسلامی از منظر قرآن کریم پرداخته می‌شود؛ الگویی که نه‌ تنها در حوزه دیپلماسی، بلکه در تنظیم نگاه ملت به دشمن و دوست، نقش تعیین‌کننده دارد.

 


تمام این محورها، با تدریس اساتید برجسته‌ای چون حجت‌الاسلام روح‌الله حریزاوی، حجت‌الاسلام غلامرضا قاسمیان، حجت‌الاسلام محمد قمی، حجت‌الاسلام محمدرضا عابدینی، حجت‌الاسلام فرحانی، حجت‌الاسلام امیری‌طیبی، حجت‌الاسلام اسدپور، حجت‌الاسلام موسوی، حجت‌الاسلام محمدی و حجت‌الاسلام تقی‌زاده به مخاطبان ارائه می‌شود؛ اساتیدی که هرکدام در حوزه تخصصی خود، از چهره‌های تأثیرگذار و دارای سابقه هستند و تجربه گره زدن معارف اسلامی با تحولات واقعی جهان اسلام را دارند.

روایت محتوای راهبردی، با اجرای رسانه‌ای مبشران

در این پروژه، مرکز تعالی مسئولیت طراحی علمی دوره و معرفی اساتید را بر عهده داشته و تمام عملیات ضبط، تدوین، بارگذاری، تبلیغ و جذب مخاطب توسط مجموعه مبشران انجام شده است. انتشار و ترویج این مباحث در فضای مجازی، نه‌تنها پاسخ به شبهات موجود در حوزه جنگ و صلح اسلامی است، بلکه گامی بلند در جهت ارتقای فهم راهبردی جامعه نخبگانی کشور نسبت به مفاهیم نبرد تمدنی و نقش ایمان در هندسه امنیت و مقاومت است.
زمان برگزاری این دوره از 22 تیر تا 22 مرداد است. جهت ثبت‌نام به درگاه زیر در سایت مبشران مراجعه فرمایید:
https://lms.mobasheran.org/login

2025-07-26

تعداد بازدید: 39

پربازدیدترین‌ها

جدیدترین‌ها

برگزیده‌ها

محرم
آیکون توانخواهان

T

T